tisdag 12 juli 2011

ÄLG-gräs tid just nu!

Nu blommar ÄLGGRÄSET som bäst: De gulvita blommbollarna finns i enorma mängder där det är lite fuktigt och näringsrik mark. Blomman och hela växten har en ganska intensiv doft som man antingen gillar eller ogillar.
Av blommklasarna kan man göra en fantastisk dricka som smakar som en blandning av Krusbär och Albyl enligt Josefin Ekberg redaktör på  Magasin Skärgården, hon följde med på en guidad tur ut i reservatet och fick smaka på ÄLGGRÄSDRICKAN. Du kan själv göra din egen dricka enligt detta recept: Plocka ca 50 hela blomställningar, skölj dem i ett par vatten och lägg dem i en hink. Skär 3 lime och 2 citroner i tunna skivor och varava ner dem i bland blommorna. Koka upp 2 liter vatten, lös 1,5 -2 kg socker i vattnet, lös även upp 1 msk citronsyra i det kokande vattnet och häll det heta vattnet över blommorna. Sätt på ett lock och låt stå i 5 dygn så kallt som möjligt (i jordkällare). Sila sedan allt och häll upp på flaskor eller frys i mindre plastburkar. om man har drycken på flaska så bör man tillsätta atamon. Drickat späds med ca 4 delar vatten till önskad styrka och smak ! 
Njut drycken gärna väl kyld med isbitar!!

Bröllopsmagi !!


På väg.....

Ett magiskt PAR + en magisk PLATS = ett magiskt ÖGONBLICK !

Hur kär kan man bli!!!

Lördagen den 9 juli gifte sig  Anna och Anders ute på SKÄLHOLMSUDDEN. Ett fantastiskt ögonblick med mycket känsla, tack för att jag fick vara med!!
Vigsel i skuggan av alen ute på Skälholmsudden!