onsdag 18 mars 2009

Utsiktspunkter i reservatet...



Just nu jobbar vi hårt med att göra klart vinterns röjningar och att vi lyckas köra ut allt innan det blir för mjukt i marken. Med kalla nätter fungerar det bra att köra fyrhjuling på tjälen..
Planen var att göra ett permanent vindskydd ute vid Mimmis vik men innan Byggnadsnämnd och Länsstyrelsen sagt sitt är det nog 2012 så det får vi avvakta med..

Ett roligt projekt på gång är "utsiktspunkter" i reservatet. 2009 börjar vi med 5 st och de kommer att finnas på sevärda ställen som ex. Skälholmsgrynnan, Mimmis vik, Gunnarsmaren.

Det kommer att bli en skylt (A4) med beskrivande text om just den platsen. Punkterna kommer också att vara markerade på den nya reservatskartan som är på gång.

Felparkerad Ford.....50 år senare!



Vid en tillsynsrunda ute i reservatet krockade !? jag på ett något udda exemplar ute i storskogen : Ford Anglia sent 50-tal.

Tidigare har jag sett karossen som ligger i en gammal jordkällargrund intill Gunnarstorpet i den sydvästra delen av reservatet. Resten av bilen: underrede, hjul, motor skärmar, mm. stod prydligt inkörd i en ungskog av gran och björk. Några träd hade tagit plats i framsätet... Det enda som var riktigt fräscht på Fooorden var Fordmärket i överkant på grillen.


Om någon entusiast känner för det så kontakta Gunnar 0708800838 för snabb affär (inte över 50-tusen.....) Planerna för området där vi hittade bilen är att röja fram ett nytt spår ut till en fantastisk udde ute i havet i östra delen av Baresskaten. Mer om detta framöver.